Култура Общество

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ подкрепи създаването на филм за виртуозния български цигулар Васко Василев

Написано от ПЗИНФО
Виртуозният български цигулар Васко Василев ще гостува в Пазарджик и Панагюрище с един различен концерт. Изявата му пред местната публика е насрочена за 18 ноември в Пазарджик и на 19 ноември (вторник) в Театър „Дом паметник“ и е част от национално турне на световноизвестния музикант.
За разлика от друг път, сега турнето ще представлява филмова премиера и концерт в едно. Документалният филм за живота на Васко Василев е продуциран от компанията MAD in BG с автори Лора Крумова и Мария Йотова и е реализиран с подкрепата на фондация „Лъчезар Цоцорков“.
Кадри от детството в София, от годините на образованието му в Москва, през актуалните му ангажименти в Испания, Италия, Япония, България до работата му в Кралската опера в Лондон са част от разказа за живота на Васко. Във всеки от градовете на турнето филмът ще бъде излъчен непосредствено преди главният му герой да излезе на сцената за една много лична музикална ретроспекция.
Билетите за концерта на Васко Василев в Панагюрище вече са в продажба на сайта eventim.bg и са на цени от 40 до 60 лева.

Коментари