Общество

Флупи гостува на ученици в село Динката

Динката По повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май, РИОСВ-Пазарджик срещна с Флупи учениците от начален курс на ОУ„Кочо Честименски” в с. Динката. От преживяванията на странното животинче Флупи, което плува като риба и лети като птица, те разбраха нещо  много важно – когато боледува природата, боледува всичко живо. А тя боледува, когато я замърсяваме.

„Защо въздухът е толкова замърсен”, попита Флупи учениците. Получи много отговори, но и въпрос „Какво можем да направим ние”. Учениците разбраха, че могат да променят някои свои навици, за да помогнат на природата и на себе си – да ходят повече пеш, да карат колело, да пестят вода, да не оставят лампите да светят, когато излизат от стаята, защото производството на електричество също замърсява въздуха.

Освен срещата с Флупи, учениците от ОУ„Кочо Честименски” в с. Динката поредиха изложба от свои рисунки, посветени на природата и пробуждането й, за което получиха поощрителни награди от РИОСВ-Пазарджик. А учителите – помагалото „Нарисувай сто животни” и магнити с пет от най-ценните и атрактивни защитени растения в област Пазарджик – Върболистен тъжник, Маймунски салеп, Алпийско сграбиче, Атинска мерендера и Маришко подрумиче.

Коментари