Институции Спорт

ФК „Хебър“: цел – „Б“ група

Пазарджик Амбициозни планове и ясно очертани цели представи по отношение на футбола в града кметът Тодор Попов на редовната си пресконференция. Той припомни казваното и преди от него – че работата ще бъде съсредоточена в един футболен клуб, чието име е емблема за футбола на Пазарджик – „Хебър“.

 

През новия сезон 2017/2018 г. финансирането на представителния тим нараства двойно, до 240 000 лева. Според Попов, заедно с приходите от спонсори, мъжкият отбор ще разполага с бюджет от около 300 000 лева. Новост, която Попов сподели е, че финансирането на Детско-юношеската школа на клуба, ще бъде отделно от това на мъжете. Спортът е наш приоритет за следващите пет години, а футболът е важна част от него, подчерта кметът. Ръководството на ФК „Хебър“ е с председател Найден Шопов. В Управителния съвет влизат още Иван Папазов (познаващ системата отвътре, човек с опит, който ще отговаря за всички футболни дейности). Румен Димитров ще за организационната дейност, свързана с материалната база. Александър Иванов ще е координатор на всички тях и ще отговаря за информационното обезпечаване. Директор на Детско-юношеската школа – фундаментът, на който трябва да строим, по думите на кмета, е Спас Спасов. Начело на представителния тим продължава да бъде старши треньорът Танчо Калпаков. В средносрочен план, ако не през този, то през следващия сезон, целта ни е „Б“ група, каза Попов. Върху това искам да се гради стратегията ни, добави той. Пред ДЮШ целта също  представяне на ниво във всеки турнир, в който вземе участие.

Пред медиите бяха представени новите екипи на представителния тим (напълно екипирани ще бъдат и децата), а за спомен кметът получи екип със своето име.

Така изглежда клубният автобус на "Хебър".

По отношение материалната база плановете на Общината също са мащабни. От утре започва пълен ремонт на съблекалните на стадион „Георги Бенковски“ – от покрива до тоалетните, вкл. тунела, каза кметът. Той сподели, че е посетил стадиона и се е извинил на момчетата, след като е видял условията в съблекалните. Дори ремонтът да се  застъпи със седмица-две с новия сезон, той ще бъде извършен. През следващата година на ред са трибуните. След това – стадион „Любен Шкодров“. С помощта на държавата там се предвижда изграждане на модерно игрище и 2000 седящи места. Съвсем скоро предстои довършване на тренировъчния комплекс в съседство с „Г. Бенковски“, който ще има две обновени игрища на трева и едно голямо изкуствено игрище, на което да се тренира целогодишно. Кметът показа, че не е забравил децата от „Орлета“, които в момента тренират на това място. Тъй като те не са пожелали да се влеят в „Хебър“, ще им бъде предложено игрището в кв. „Младост“.

Коментари