Спорт

ФК Хебър вече освободи двама

Написано от ПЗИНФО

Футболен клуб Хебър прекрати трудово-правните си отношения с двама от досегашните си футболисти – Муса Сила и Арсенио Валпорт. Те имаха договори с клуба от Пазарджик до 30-ти юни, 2023 г., но по взаимно съгласие на двете страни контрактите бяха разтрогнати с незабавен ефект.

30-годишният Арсенио Джърмейн Седрик Валпорт пристигна в Хебър като свободен агент в началото на месец септември, миналата година и бе част от допълнителната селекция на „зелените“ след края на сътрудничеството на клуба с италианците от „Жокер Груп“.

За престоя си в Хебър бившият младежки национал на Нидерландия записа общо 18 мача(943 минути) за първенство на efbet Лига, отбеляза 3 гола, записа 1 асистенция и получи 4 жълти картона. Арсенио има и 1 мач за Купа България(23 минути в двубоя с Марица Пд).

С Хебър предсрочно се разделя и френският защитник Муса Сила. Подобно на Валпорт, 23-годишният десен бек също акостира в Хебър като свободен агент през миналия септември, идвайки от френския Шоле. Парижанинът записа 15 мача(888 минути) с екипа на пазарджиклии в efbet Лига, в които получи 2 жълти картона.

Хебър благодари на Валпорт и Сила за времето, през което носиха емблемата на клуба и им пожелава успехи на зеления терен, здраве и късмет в живота.

Коментари