Институции

Училището в Паталеница ще има обновени открити площи

Написано от ПЗИНФО

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов е посетил училището в Паталеница, съобщиха от учебното заведение.
Целта на посещението е била обсъждане на идеи за обновяване на двора и спортната площадка на училището, както и на прилежащите им съоръжения.
Предвижда се да бъде ремонтирана дворната, метална врата на училището, която е още от 1923 г. Настилката в предния двор ще бъде подновена и обезопасена. Планира се театралната сцена на открито също да бъде обновена. Основен ремонт ще бъде извършен на арката на входа на учебната сграда.
Най-после ще се осъществи и ремонтът на спортната площадка. Целта е да се оформят две пространства с мека настилка. Сегашното асфалтово покритие отдавна стана опасно за децата. Предвидено е обновяването на оградата край спортната площадка, както и обезопасяването на стената край нея.

Помислено е и за мястото, където по традиция на Гергьовден се пекат агнета. То ще бъде почистено, ще се поставят пейки и маси.

Учителите ще могат да се възползват от придобивката за провеждане на уроци на открито.
От училището припомнят, че с подкрепата на Община Пазарджик е подновена дограмата на цялото училище. Разполагат с вътрешни тоалетни и самостоятелен котел за отопление.

„С поредната подкрепа, училището в с. Паталеница ще стане още по-уютно и привлекателно. Надяваме се, че ще стане и по-предпочитано. В днешното пандемично време, малкият брой на децата в паралелките се оказа неочаквано предимство“, коментира директорът на училището Никола Колев.

Коментари