Институции Общество

Ученици от Пещера спечелиха областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Написано от ПЗИНФО

За 19-ти пореден път днес в парк „Острова” се проведе областният етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

В хода на надпреварата учениците демонстрираха умения и готовност за действие в обособени центрове за реакция при земетресения, производствени аварии, видове и начини за използване на индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари. Участваха общо 11 отбора, които са съставени от ученици от 6 и 7 клас, победители в общинските състезания в целия регион.

 

Победители в състезанието станаха учениците от ОУ „ Свети Патриарх Евтимий“ гр. Пещера, които събраха общо 275 точки от теоретичния и практическия кръг. Областният управител връчи купата и медалите на отбора-победител. Второто място бе завоювано от отбора на ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак, постигнали общ сбор от 251 точки. Децата получиха наградите си от комисар Георги Толин. Директорът на РДПБЗН Пазарджик комисар Ангел Ангелов връчи купа и медали на учениците от СУ „Методи Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград, които се класираха на трето място с общ сбор от 237 точки.

На събитието присъстваха областният управител г-н Трендафил Величков, комисар Георги Толин от ГДПБЗН-МВР и комисар Ангел Ангелов – директор на РДПБЗН-Пазарджик.
Инициативата е част от националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Организатор на проявата е РД ПБЗН-Пазарджик, съвместно с РУО Пазарджик и Областния съвет на БЧК. Наградният фонд е осигурен от Областна администрация и РДПБЗН Пазарджик. Отборът победител ще представи област Пазарджик на Националното състезание през месец юни тази година

Коментари