Общество

Ученици от икономиката гостуваха в РУ Пазарджик

Пазарджик Десетокласници от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в областния град, заедно със своя педагогически съветник посетиха Районно управление Пазарджик. Техни домакини бяха служителите от сектор „Охранителна полиция”.  

 

Инспектор от  Детска педагогическа стая им разясни възпитателните мерки налагани на деца при противообществени прояви и им разказа за местата, където се прилагат. Тийнейджърите видяха местата за задържане на пълнолетни и непълнолетни лица, оперативната дежурна част. Полицейски и младши-полицейски инспектори ги запознаха с основната дейност на униформените полицаи по опазване на обществения ред и борбата с престъпността. Разговорът завърши с демонстрация на полицейско оборудване, което, съвсем основателно, предизвика огромен интерес сред младежите.     

Мероприятието е пример на изключително доброто и ефективно  взаимодействие между органите на МВР и представителите на съдебната власт в Пазарджик по линия на превенцията. То е част от Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", изпълнявана съвместно от Окръжен и Районен съд – Пазарджик и ПГИМ.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари