Институции

Ученици от детското полицейско управление в Пазарджик бяха част от специален лагер в Созопол

Написано от ПЗИНФО
Приключи обучителен лагер за ученици от „Детско полицейско управление“

Домакин на проявата бе почивна база на МВР в Созопол, а в нея участваха  12 деца. Шест от тях са възпитаници на „Детско полицейско управление“ в Пазарджик, избрани заради провежданото в годините устойчиво обучение на подрастващите на възраст от 9 до 12 години в региона, другите шест са деца от Украйна, Иран и Куба, които учат в български училища.

В продължение на пет дни, под формата на състезания и с помощта на ментори от БЧК-Бургас, Спортната асоциация и Института по психология на МВР, те усвояваха  допълнителни умения за оказване на първа долекарска помощ, за лична защита, за безопасно поведение на пътя,  за правилно поведение в различни ситуации. Участваха и в много игри на открито.


С химна на „Детско полицейско управление“ – Пазарджик и много награди за малчуганите,  осигурени от Върховният комисариат за бежанците към ООН в България, МВР, БЧК и Община Созопол, бе обявен финалът на тазгодишния  обучителен лагер. Подаръците бяха връчени от началника на РУ – Созопол гл. инспектор Николай Ангелов, началника на пожарната служба в Созопол ст. инспектор Димитър Русев, инспектор Тодор Станков от „Пътен контрол“ към РУ – Созопол и кмета на община Созопол Тихомир Янакиев.

В знак на благодарност децата изненадаха управителя на базата с картина, която сами са нарисували и се включиха с ентусиазъм в последните две изненади за тях – на място се запознаха с материално- техническото оборудване на пожарните команди и на полицейските патрули. На своите нови приятели те подариха светлоотразителните си жилетки за спомен от прекараните дни и с обещание за нови срещи.

Коментари