Институции

Ученици и родители от Черногорово – заедно за здраве и дълголетие

Написано от ПЗИНФО

Празник, посветен на здравето, се проведе в НУ „Кирил и Методий“ с. Черногорово.

Празникът под мотото „Заедно за здраве и дълголетие“ бе организиран от училището по Национална програма на МОН „Заедно за всяко дете“.

Гости, обучители и жури на събитието бяха инспекторите от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, РЗИ-Пазарджик. Те представиха на децата правилата за добро здраве – спазването на добра лична хигиена и хигиена на околната среда, здравословно хранене и двигателна активност.

Педагогическият екип на НУ „Кирил и Методий“ приятно изненада здравните инспектори, децата и родителите с подготвените и представени от ученици песни, танци и игри свързани със здравословния начин на живот.

Емоционална за всички участници бе играта за приготвяне на здравословна плодова салата, в която деца и родители участваха заедно.

Като мастършеф в кулинарно предаване, малките готвачи трябваше да се състезават за набора на плодове, докато през това време, родителите им се състезаваха в приготвянето на плодовата салата.

Накрая служителите на РЗИ наградиха участниците за активността им с топки, въжета и книжки за оцветяване „Училище за здраве“ и си пожелаха „До нови срещи“.

Коментари