Институции

Учениците се връщат в клас на 25-ти, епидемичната обстановка в област Пазарджик се удължава до 31 януари

Написано от ПЗИНФО

По информация на Министерство на здравеопазването към 16:30 ч. на 23 януари в Област Пазарджик се удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.

Припомняме, че от 18 януари всички ученици в област Пазарджик са в грипна ваканция до 24, включително.

Ето и пълното съобщение на МЗ:
В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари.
Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 25-31 януари.
Област Ловеч удължава грипната епидемия до 27 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.
Област Пазарджик удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.
Област Габрово удължава грипната епидемия до 29 януари, като учебният процес е преустановен до 29 януари.
Област Стара Загора удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 27 януари.
Припомняме, че на територията на София област е обявена грипна епидемия в периода 20-27 януари, като учебният процес е преустановен в периода от 23-27 януари. Област Добрич е в грипна епидемия до 25 януари, като учебният процес е преустановен до същата дата.
Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.
МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Коментари