Общество

Учениците от СУ „Георги Брегов“ грабнаха 4 награди от Национален пленер в Пловдив

Написано от ПЗИНФО

Учениците от профил Изобразително изкуство на СУ „Георги Брегов“ се представиха блестящо на ХХI Национален пленер по изобразително изкуство „Традиция, екология , творчество“, провел се в Пловдив. Домакините предоставиха възможност на участниците да се докоснат до духа на културно-историческото наследство и съвремието на град Пловдив.

Учениците се съревноваваха в две възрастови групи с 8 училища и 74 участника от цялата страна. Бреговци заслужено спечелиха 4 приза. Константина Йосифова(10.клас) и Стела Янкова(11.клас) взеха поощрителни награди. Десислава Тодорова (9.клас) бе отличена със специална награда, а призовото първо място бе присъдено на Рени Коланева (10.клас). Младите художници бяха подкрепяни и мотивирани през цялото време от техния преподавател Наталия Йорданова. За тях пленерът беше съвкупност от емоции, вдъхновение и творчество.

„Много съм горда и щастлива с постиженията на моите ученици. Получените награди оправдаха доверието, което имам в тях. Пожелавам им това да е само началото на успехите им“, заяви Наталия Йорданова.

Коментари