Институции Общество

Учениците от Спортното училище даряват сърце на МБАЛ Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

На 30 март 2022 година от 11:30 часа ученици, учители и ръководството на Спортното училище ще дарят метално сърце за капачки на МБАЛ – Пазарджик. Събитието е насрочено за 12.00 часа в двора на болницата, където ще бъде монтирано сърцето.

Припомняме, че по инициатива на учениците, които непрекъснато няколко години вече събират капачки, преди Коледа беше проведен кулинарен базар. В него се включиха учениците от 5,6 и 7 клас, а към инициативата с много желание се присъединиха техните родителите. Получи се прекрасно „тържество“ на доброволчеството. Събрани бяха достатъчно средства, с които беше поръчано и изработено метално сърце за събиране на пластмасови капачки.

От тук нататък кампанията ще продължи съвместно с МБАЛ – Пазарджик под надслов „Помагаме заедно“. Намерена е фирма, която ще изкупува капачките, събирани от хората в болницата и учениците от училището. С получените средства ще се подпомагат двете детски отделения.

„Щастливи сме, че можем да направим добро и да допринесем за успеха на една благородна инициатива. Решихме да дарим сърце, което да отиде при най- сърцатите хора – лекарите. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да правят добри дела“, въодушевено споделят учениците от Спортното училище.

Коментари