Спорт

Ученик от Спортното училище тренира с мъжкия отбор на Хебър

Димитър Йовчев е ученик в 10 клас на Спортното училище в Пазарджик. Тренира футбол и това е неговата страст, отдаден е на спорта и три години след началото на обучението си в Спортното училище той вече има шанса да играе в мъжкия отбор на Хебър.

Тази година младият футболен талант беше забелязан от треньора на хебърци Николай Митов. „Наблюдавам го отдавна и съм впечатлен от играта му, в него има много хъс, много старание и желание за победа, а ние имаме нужда от талантливи млади футболисти“. Така Николай Митов обяснява решението си да включи Митко Йовчев в мъжкия отбор. 16-годишният футболист вече има изиграни два мача с отбора на мъжете – срещу Септември – София и срещу Локомотив – София. В момента тренира усилено отново с мъжкия отбор, който е на лагер в Банско.

Постижението е резултат от обучението на Йовчев в Спортното училище, където има условия за отлична подготовка, усилени тренировки с най-добрите треньори и възможност за развитие. Така само за три години в Спортното училище беше изграден един нов надежден играч в отбора на Хебър. Двамата досегашни треньори на Йовчев Иван Андреев и Спас Гигов не крият гордостта си и смятат, че са успели да го подготвят добре за големия футбол. Не по-малко горди с постижението на Митко са и ръководството на Спортното училище, учителите и класната му ръководителка Цвета Христоскова. Всички те му пожелават още по-големи футболни успехи.

Коментари