Общество

Ученик заслужи награда и признание – помогнал на давещ се мъж

Написано от ПЗИНФО

Ученик от СУ „Св. Климент Охридски” в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, смелост и съобразителност при спасяване на давещ се млад човек в язовир.

14-годишният Ангел Йорданов е помогнал за спасяването на 23-годишен мъж от ледените води на язовир „Малък Беглик“. Инцидентът стана преди дни, а при него за съжаление почина бащата на спасения – 47-годишен мъж от Драгиново.

Тийнейджърът се озовал край язовира заедно със своя баща, помолени за помощ от млад мъж, който бил край водоема заедно с давещите се.

За проявените от него и неговия баща кураж, смелост и бърза реакция началникът на РУ-Пещера главен инспектор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана днес в сградата на неговото училището, в присъствието на съученици, преподаватели и ръководството на учебното заведение. Главен инспектор Радев изрази своята и на колегите си признателност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия баща, определи я, като пример за подражание и възхищение.

Коментари