Култура Общество

Утре вечер най-добрите ни танцьори излизат в подкрепа на 16-годишната Миролюба

Пазарджик

В навечерието на Рождество Христово, на 22 – ри декември, четири фолклорни състава от Пазарджик се обединяват в името на благотворителна кауза.

 

В петъчната декемврийска вечер децата и младежите от представителните танцови състави „Чудесия“, „Чавдар“, „Детство“ и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица“ при Общински център по фолклор – Пазарджик ще разтърсят с изпълненията си сцената на ДКТ „Константин Величков“ в подкрепа на 16-годишната Миролюба Тодорова. Писали сме за Мира нееднократно.

Десетокласничката от гимназията по икономика и мениджмънт в Пазарджик е възпитаник на ансамбъл „Елица“. Вече девет години, закърменото с българския народен фолклор момиче работи здраво, за да постигне мечтата си – да стане народна певица. Благодарение на упорития труд, дисциплина и постоянство, Мира се превърна в едно от златните гласчета на представителния пазарджишки ансамбъл.

Талантливата певица от ансамбъл „Елица“ обаче се нуждае от оперативно лечение в кратки срокове. Причината е Торако-лумбална ес-образна сколиоза от 3-ти тип по Ленке, с която е диагностицирана. Медиците са категорични, че тя се нуждае спешно от импланти  и винтове за стабилизация на гръбначния стълб. След мощната подкрепа, която оказаха до този момент младежите от ОДК, от Гимназията по икономика и мениджмънт, Езиковата гимназия, от театър „Приятели“ към Младежкия дом, малчуганите от НУ „ Отец Паисий“, ОУ „Д-р Петър Берон“, „Климент Охридски“ и много фирми, и граждани, за лечението на Мира са постъпили малко над 48 хиляди лева, което е изключително обнадеждаващо за талантливото момиче и семейството й.

В името на тази благородна кауза – успешното лечение на Мира, десетките талантливи деца и младежи от Пазарджик канят пазарджиклии утре вечер от 18:30 часа на грандиозен коледен концерт. Нека всички ние да дадем шанс на тази красива и талантлива девойка да остане здраво стъпила на краката си и да сбъдне мечтите си!

Коментари