Спорт

Успешно начало на месеца за джудистите на СК „Кодокан“

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик С успешно начало на месец септември могат да се поздравят от спортен клуб „Кодокан“. Пазарджишките джудисти спечелиха призови места на две престижни състезания само за броени дни.На Международния турнир по джудо Алексинац Опен в Сърбия състезателите на „Кодокан“ спечелиха един сребърен медал, два бронзови и три пети места в класирането. При оспорвана конкуренция Никола Марков, деветокласник в Спортното училище, успя да извоюва среброто в категория до 90 кг. Отлично се представи и Йоана Алексиева, която в категория до 57 кг се класира трета и се окичи с бронзовия медал. Бронз взе и Стилян Гушковв категория до 73кг, също ученик в Спортното училище. Пети в своите категории се класираха Христо Димитров (81кг), Мартин Геров (+73кг) и Мариян Ветренски (55 кг).

Изключително оспорвано състезание, в което се включиха силни отбори от България, Сърбия, Македония, Молдова, Унгария и Гърция. Така коментира представянето на „Кодокан“ треньорът Величко Серев. Според треньорите на клуба нашите джудисти са показали воля за победа и силен борчески дух.

Ден преди Международния турнир в Сърбия други двама състезатели на „Кодокан“ – Борислав Владов и Ангел Славков, направиха уникално представяне на Гран при по кураш в Румъния, като елеминираха всички свои конкуренти и на финала се изправиха един срещу друг. Владов спечели финала и се окичи със златото, Ангел Славков остана негов подгласник със сребърния медал. Ангел Славков тази година завърши 12. клас на Спортното училище и от тази есен е студент в НСА.

За „Кодокан“ предстои друг силен турнир. На 6 септември започва Европейското първенство по джудо за младежи до 21 години и за участие в него заминават други двама състезатели, завършили тази година Спортното училище – Мариян Палев и Христо Вълков.

Да им пожелаем успех и медали!

Спортно училище – Пазарджик

Коментари