Спорт

Успех за пазарджишки кикбоксьори на Световна купа в Италия

Написано от ПЗИНФО

Спортен Клуб по Кикбокс Спартак Пазарджик взе участие в Световната купа по кикбокс, която се проведе тази седмица в гр.Йезоло-Италия. В престижното състезание взеха участие 43 държави с 1526 състезатели.

Бойците от Спартак бяха представени от Александър Рибников, Атанас Димов и Ангел Коцев, които бяха част от състава на Националния отбор по кикбокс на България в ринговите дисциплини.

Състезателите бяха придружени от своя треньор Илко Аджов, който е част от треньорския състав на националния отбор.

Нашите момчета се представиха блестящо на това състезание, в три поредни дни на битки те спечелиха три призови места.

Носители на световни купи в категориите си станаха:

Александър Рибников/Рибата/ категория до 67кг стил лоукик мъже. Сашо спечели три поредни убедителни победи с 3-0 като четвъртфинала и финала бяха срещу представители на домакините от Италия. Изключителна игра на Рибников, показа класа и за пореден път показа, че е един от най техничните състезатели, заслужена шампионска купа.

Атанас Димов/Алфата/ категория до 67кг юноши старша възраст стил лоукик също с три убедителни победи с 3-0 и победа на финала срещу състезател на домакините от Италия, той не даде шанс на своите противници с доминиращата си агресивна игра.

Ангел Коцев категория 57 кг юноши младша възраст стил лоукик, той е ученик в Спортно училище Пазарджик с профил кикбокс.

Тази година за първи път играе при юношите и излиза на състезание от такъв ранг, но успя да стигне до финалите и водеше убедително до средата на третия рунд, беше ударен в глезена на крака и травма която имаше скоро преди състезанието на същото място му попречи да запази резултата до края и загуби своя мач. Коцев остана втори в класирането и се завръща със сребърен медал и вицешампионска титла.

 

Коментари