Институции Общество

Успех за доброволци от Велинград

Написано от ПЗИНФО

Активно участие на млади доброволци от Велинград в националното състезание за младежки доброволни отряди, което се проведе на стадион „Осогово” в Кюстендил. Събитието бе организирано от Община Кюстендил, ГДПБЗН–МВР, със съдействието на Асоциацията на доброволците в България.

То се провежда за втори път, а в него вземат участие доброволци навършили 16, но ненавършили 18 години.

Отборът на младежите от Велинград воден от старши инспектор Иван Гьошев-началник на противопожарния участък в Ракитово зае призовото второ място в оспорвана надпревара с още седем формирования от общините в Казанлък, Кюстендил, Опан, Хисаря, Завет и Тополовград.

Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини:  „Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума“., „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“  и  „Щафета – построяване на дига“. Гости на откриването бяха заместник директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков, зам. кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов.

Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.

Коментари