Институции

Успех за детска градина от Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

ДГ „Калина Малина“ е победител в категория „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“ за Южен централен район на България.

На специална церемония в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в София днес бяха връчени първите годишни награди за пътна безопасност. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В категория „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“ бяха отличени шест детски градини и шест училища сред всички 250 участници от цялата страна. Сред победителите е ДГ „Калина Малина“ от Пазарджик, която получи плакет.

От Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за децата е подготвена специална изненада – детски книжки за безопасното движение с картинки за оцветяване и послания, поднесени по интересен и достъпен начин, за да може у децата да се формират повече умения за правилно поведение на пътя.

В Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, бяха отличени областни комисии, работещи по темата, областни дирекции на Министерството на вътрешните работи, общини, регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, училища и детски градини.

Коментари