Спорт

Успехи в триатлона за СК“Палашев“

Написано от ПЗИНФО

Сезонът по триатлон бе открит с Държавното Първенство – основна дистанция в Пловдив. Участие в състезанието и представители на СК“Палашев“.
Първи стартираха Георги Гранчаров и Венцислав Иванов, които за пръв път взеха участие в състезание по триатлон и направиха едно страхотно представяне, с което доказаха, че никога не е късно да започнеш да се занимаваш със спорт.
След тях, на старта се нареди и Борислав Палашев, който за 8-ма поредна година успя да защити титлата си на Държавен Шампион по Триатлон.
Младежи и девойки – старша възраст бяха следващи. Маурисио Папазов грабна златото в едно много оспорвано състезание, Никол Колишева също успя да защити миналогодишната си титла като Държавна Шампионка по триатлон, състезавайки се отново наравно с момчетата. Никол Грънчарова застана наровно до нея на почетната стълбичка, заемайки почетното 3-то място. Дарина Василева и Християн Пранджев за първи път се впуснаха в приключението триатлон и се представиха изключително достойно.
В групата на момчетата и момичетата, Красимир Георгиев успя да обере овациите на цялата публика и си завоюва заслужено златото. В групата на момичетата имаше оспорвана конкуренция, но състезателките на СК“Палашев“ се качиха на почетната стълбица въпреки това. Стела Грънчарова зае второто място, а Габриела Теодосиева 3-тото.
Още една от големите изненади бе представителката ни в най-малката група “Бенджамин” – Ивелина Колишева, която за пръв път взима участие и се качи на стълбичката под 3-тата позиция.
И треньорът Борислав Палашев се качи на стълбичката при това 3 пъти. В отборно класиране момичета – 2-ро място, момчетата – 3-то място. Общо отборно класиране – 3-то място.
Предстои следващото Държавно Първенство – спринтова дистанция в гр. Русе!

Коментари