Криминално

Усложнена бяла обстановка на територията на цялата област

Пазарджик Усложнена е обстановката на територията на област Пазарджик. От снощи, предвид на интензивния снеговалеж, са предприети мерки съвместно с АПИ за ограничаване на движението на товарни автомобили над 12 тона по третокласната пътна мрежа и по АМ „Тракия”.

 

Ограничения са въведени и за товарни автомобили в планинските части на региона те се движат без ремаркета и полуремаркета, и с вериги. Основните пътища се почистват но интензивният снеговалеж, който продължава и към момента, затруднява движението по тях. Извадени са допълнителни екипи на ОДМВР-Пазарджик, районните управления в цялата област, екипи на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”. Десетки са сигналите за паднали клони и дървета в районите на велинградско, панагюрско и пещерско. Има и населени места без електричество, екипи на EVN работят за отстраняване на авариите. Влезли сме в контакт със всички аварийни групи на общините в региона, техника на снегопочистващите фирми е изведена навън още през нощта. За радост няма бедстващи хора, но продължаващият валеж от сняг създава затруднения при почистването на пътищата.

Пресцентър ОД МВР – Пазарджик

В областния център снежната покривка е поне 15 см.  Читатели на ПЗИНФО съобщиха, че са започнали да чуват снегорини още около полунощ – дори и в междублокови улици в покрайнините на града.

Коментари