Общество

Уникалните люлки на „Острова“ вече са три

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

„Люлките на художниците“ в парк-остров „Свобода“ вече са три. След Люлката на Дали и Люлката на Ван Гог, Светлозара и Марин Кузеви представиха и Люлката на Пикасо. Уникалният скулптурен проект смело може да бъде обявен за единственият в света, без аналог. Авторите на идеята събраха на Острова колеги, ученици, любители на изкуството и много от посетителите на парка. Според Марин Кузев люлките търсят буквалният контакт с публиката, в същото време люлката е израз на вечното движение и вечния покой, допълни Светозара Кузева.

Трите уникални люлки попадат и в справочника „101 отбивки с деца“, който творците подариха на Тодор Попов. Посвещението в справочника е кратко, но казва много, а именно: „На човека, чиито дела отдавна са извън границите на политиката“.

В отговор Тодор Попов каза: „Днешният ден е още един щрих към голямата картина, която искаме да нарисуваме. Пазарджик да стане един от най–умните, красиви, спортни и перспективни градове“.

В топлия октомврийски ден десетки жители и гости на Пазарджик се докоснаха до най-новата скулптура-люлка в парк „Острова“ – поредният повод за самочувствие на пазарджиклии.

Коментари