Институции Общество

Труд и постижения намериха признание от Общината

Пазарджик Постижения в науката и спорта бяха отличени на редовната пресконференция на кмета Тодор Попов.

 

Особена гордост в науката за града и училището си носят възпитаници на Математическа гимназия „Константин Величков“ – Пазарджик. Те  се завърнаха с призови места от XVI Национална олимпиада по Информационни технологии, която тази година се проведе в град Търговище, съобщи кметът Тодор Попов.  До националния кръг на Олимпиадата са допуснати 163 ученици, разпределени в две възрастови групи – 5-8 клас (категории „Мултимедия“ и „Уеб сайт“) и 9-12 клас (категории „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“).

В общото класиране, което включва и резултатите от теста, и представяне и защита на проект, възпитаниците на ПМГ „К. Величков“ получават:

– Атанас Бунчев – отличен 5.75

–  Виктор Вукев – отличен 5.75

– Ангел Стойнов – отличен 5.50

– Станислав Апостолов – отличен 5.50

– Николай Стоянов – отличен 5.50

– Адем Црънчалиев – много добър 5.25

– Росица Деянова – много добър 5.25

– Теодора Бунчева – много добър 4,75

Три проекта в категория „Уеб сайт" (5-8 клас) и един в категория „Интернет приложения“ (9-12 клас) са на възпитаници на Математическата гимназия. Заслужено признание на високо ниво за труда и уменията си са получили Ангел Стойнов и Станислав Апостолов от 8 клас, Виктор Вукев и Николай Стоянов от 6 клас, Адем Црънчалиев и Росица Деянова от 11 клас с ръководител Валентина Малинова, както и Атанас Бунчев от 7 клас и Теодора Бунчева от 5 клас с ръководител инж. Лидия Сиракова.

Ангел Стойнов и Станислав Апостолов, под ръководството на Валентина Малинова, печелят и ТРЕТО място в категория „Уеб сайт“.

Класирането на останалите участници е:

– Виктор Вукев и Николай Стоянов (р-л Валентина Малинова) – VII място в категория „Уеб сайт;

– Адем Црънчалиев и Росица Деянова (р-л Валентина Малинова) – XI място в категория „Интернет програмиране“;

– Атанас и Теодора Бунчеви (р-л инж. Лидия Сиракова) – XVI място в категория „Уеб сайт. За постиженията си учениците получиха от кмета Тодор Попов грамоти и ваучери за книги.

Друг повод за гордост е в областта на спорта. Борислав Владов получи парична премия за класирането си на първо място в Европейската купа по джудо за кадети, провела се в град Коимбра, Португалия.

Борислав е състезател на СК „Кодокан” – Пазарджик и се състезава в категория до 90 кг.

Дългогодишният труд и използването на оригинални педагогически технологии в работата с младите таланти на Пазарджик на един безспорен авторитет – Сийка Вълчева, която се пенсионира, също получи своето признание. С благодарност и парична премия кметът й пожела заслужена почивка. От своя страна тя също благодари и се пошегува, че вероятно ще продължи да си намира работа, тъй като не може да стои мирно.

Коментари