Спорт

Трудна победа за шампионите в Пазарджик

Пазарджик

В края на сезона статистиката може и да брои само победите, но снощната домакинска загуба на ВК „Хебър“ хората, напълнили зала „Васил Левски“ ще запомнят като победа. Още повече, че момчетата на Атанас Петров бяха на крачка от тайбрека. Видя се, че беше по силите на отбора да се пребори за победата срещу миналогодишния шампион „Нефтохимик“, но като че ли не си повярва.

Мачът беше изпълнен с обрати, дълги разигравания, борба, характер, невероятни спасявания, а залата кипеше от емоции. И почти през цялото време точка за точка. Първото техническо прекъсване в срещата дойде в полза на „Хебър“, но в крайна сметка геймът завърши 20:25 в полза на гостите. В следващия битката беше по-оспорвана, но отново в полза на гостите – 23:25.

В по-голямата част от третия пазарджишките волейболисти отново бяха догонващи, но с отлична игра успяха да го вземат с 25:23, което нажежи емоциите в залата. Четвъртият гейм започна с натиск на гостите, които поведоха с 6:0. „Хебър“ показа характер с мощната подкрепа на публиката и се видя, че шампионът може да бъде преодолян. Малко не достигна това да стане гостите взеха гейма с 25:23, а с него и мача. И въпреки загубата, момчетата на Атанас Петров напуснаха залата под аплодисментите на феновете си. Интересен и красив мач за хората – така определиха и двамата треньори срещата. Според Атанас Петров основният проблем е бил в това, че момчетата са били много пренавити, което пък е довело до грешки. „Интересен, красив мач за хората, не и за нас треньорите, защото и аз видях грешки при нас. Проблемите, които имахме, успяхме да ги решаваме по някакъв начин. Много добро включване на момчетата отвън. В крайна, сметка малко повече характер ни трябваше в четвъртия гейм, за да можем да влезем в тайбрека. Въпреки всичко, мачът протече на едно много високо ниво. Независимо от всичко "Нефтохимик" играят на шампионско ниво. Желая им успех. Ние продължаваме към следващия мач.  

Роденият в Пазарджик треньор на „Нефтохимик“ Найден Найденов също отчете грешки и напрежение в играта на отбора си. „Има една стара приказка – по-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Успяхме, все пак да покажем характер във важните моменти и особено в четвъртия гейм и да спечелим мача. Допускаме много грешки и то от загуба на концентрация, повеждаме с 4-5 точки и от там започва подценяване на ситуациите. Естествено, отборът на Пазарджик се възползва от това. Бориха се момчетата, искам да ги поздравя и тях. Стана един хубав мач.“.

Коментари