Спорт

Три титли и четири бронзови медала за „Бадминтон-скуош клуб“ от Държавното за мъже и жени

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Три от пет възможни титли спечели „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ на провелото се в столичната зала „Европа“ Държавното лично първенство за мъже и жени финали по бадминтон, съобщи треньорът на клуба Неделчо Кесов. В надпреварата са участвали 250 състезатели от 31 клуба от цялата страна.Стефани Стоева е абсолютна трикратна Държавна шампионка за жени. На единично жени на финала побеждава Мария Мицова(НСА-София) с 2:0 гейма.
Габриела Стоева е с бронзов медал, а пета е Гергана Павлова, като и двете са отстранени от Мария Мицова съответно на четвъртфинал и полуфинал.
На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви са шампионки. На финала се налагат над Димитрия Попстойкова/Калояна Налбантова(Виктори-София) с 21:7/21:9.
Трета (бронзов медал) на двойки жени е Гергана Павлова с партньор Таня Иванова(Хасково). Двете губят драматично полуфинала от Попстойкова/Налбантова с 26:24/21:19, добавя наставникът.
На смесени двойки Стефани Стоева, с партньор Даниел Николов(Левски-София), побеждават на финала Стилян и Диана Макарски(Виктори-София) с 2:0 гейма.
Стефан Гърев и Гергана Павлова са трети(бронзов медал),като губят полуфинала с 2:0 гейма от Стилян и Диана Макарски.
Борис Кесов и Стефан Гърев са пети на двойки мъже.
Стефан Гърев е пети на единично мъже.
Отборът на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” е участвал с 11 състезатели: Стефани Стоева, Габриела Стоева, Добринка Смилянова, Бистра Манева, Гергана Павлова, Михаела Иванова, Надежда Гелеменова, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Стефан Гърев.
Завършват Държавното първенство за мъже и жени с три титли, четири бронзови медала и четири пети места, като са най-титулуваният отбор в България от личното първенство за мъже и жени за 2021 година.

Коментари