Спорт

Три силни състезания на СК „Шампион“

Пазарджик С лавина от медали СК „Шампион“ попълни клубния актив за по-малко от седмица. Най-близките от тях е Държавното първенство по модерен петобой до 15 и до 19 години и Международен турнир „Христо Чочев“, които се проведоха в Пазарджик. при момчетата до 15 години състезателите на „Шампион“ записват двоен успех. Любомир Германов затвърждава позицията си от първи кръг и е държавен шампион стана Любомир Германов. С бронзов медал е Ангел Франгов, а заедно с Емил Грозданов грабват и отборната титла. И трите момчета са ученици на Спортно училище Пазарджик. Отлично се представя и вторият отбор, в състав Радослав Христов, Симеон Бобеков и Александър Тодоров, които са четвърти. При 19-годишните момичета Юлия Спасова, Михаела Зонова и Никол Бечева се класират на 3-то място отборно.

Много успешно състезание в чужбина прави „златната рибка“ на клуба, както казват треньорите, Любов Чалъкова.  От участието си в XV Medjunarodni plivacki miting Trofej "Cara Konstantina" Long Course (50m) Nis (SRB) тя се завръща с 4 медала от 4 старта.В дисциплините 50 бътерфлай и 200 свободен стил Любов не оставя шанс на конкуренцията си и грабва 2 златни медала. На 50 свободен стил и 200 съчетано е трета.Подготовката й продължава за Държавното първенство по плуване през юли .

 

Плувците на „Шампион“ триумфират и на турнира по плуване „Златоперки“ в София. В 50-метровия басейн Спартак се надпреварваха 230 деца от 32 плувни клуба в страната, съобщават треньорите. Дисциплините са по 50 метра от четирите плувни стила и щафети 4х50 права и смесена. За СК „Шампион” са участвали само  4 деца, родени 2008 година, поради сгъстен състезателен график. Те обаче са постигнали фурор и в  двете щафетни плувания, където грабват златните медали в изключителна конкуренция с водещите плувни клубове. Томас Григоров, Георги Илиев, Антон Велчев и Димитър Сотиров печелят по 2 златни медала, като победата на смесената щафета са измъкнали само със 10 стотни преднина. В индивидуалното класиране Томас Григоров извоюва златен медал на 50 бътерфлай в конкуренция с 47 момчета. Георги Илиев  в своята коронна дисциплина 50 бруст  е със сребро, отлично плуване правят също Антон Велчев и Димитър Сотиров. Освен медалите децата носят със себе си скъп спомен – снимка с шампиона Петър Стойчев, като си пожелават да достигнат неговите успехи.

Коментари