Спорт

Три медала за „Шампион“ от Европейското в Бургас

Пазарджик, Бургас

Три медала грабнаха пазарджишките шампиони от завършилото в неделя Европейско първенство и Европейска купа по триатлон в Бургас.

 

Shampion_EP_ByrgasТреньорското ръководство на СК „Шампион“ уточнява, че в групата  на 12-13-годишните са спечелили две сребърни – за Христо Георгиев и Михаела Зонова, и едно бронзово отличие – за Миро Атев. Трасето, с което е трябвало да се справят състезателите е включвало: плуване в морето 300 м-10 км колоездене-2 км бягане. Успешен финал и 5-то място записва Никол Бечева при 14-15-годишните, успешно финишират също Цветимира Метанова и Виктория Стойнова (12-13 г.).  Имаме перспективни млади състезатели, които скоро ще развият потенциала си, коментира треньорът Валентин Георгиев.

В стартовете за Европейската купа за младежи и девойки състезателят Велизар Велизаров се класира на 14-то място с дистанция 750 м плуване-20 км колоездене-5 км бягане. По същото време Йордан Гюров (на 17 г.) участва в Държавното първенство по модерен петобой за мъже и жени във Велико Търново. Той е 6-ти при мъжете и 5-ти при младежите до 21 г , и  потвърждава, че в момента е най-добрият петобоец за възраст 17-18 г. в България. Следващото участие на Гюров е  Европейското първенство в Барселона, Испания, в края на месец юли!

Коментари