Криминално Общество

Триста човека питат главния прокурор

Виноградец Kакво се случва с експертизата по убийството, извършено с пистолета на Лазар Влайков. Въпроса задава дъщерята на убития в края на август 2017 година Атанас Тонкев от Виноградец, Деница Тонкева. С искане за информация тя е изпратила нарочно писмо до главния прокурор Сотир Цацаров заради съмнения за потулване на случая.

 

Копие от писмото, с входящия номер, придружено с подписка от 300 жители на село Виноградец и други населени места от община Септември, е разпратено и до медиите, може да бъде видяно и в социалните мрежи. С подписката хората директно питат главния прокурор какво се случва с експертизата по убийството, извършено с пистолета на Лазар Влайков.

При пускането на Влайков от домашен арест през ноември миналата година наблюдаващият прокурор от Пловдив дал уверения пред медиите, че най-късно през януари тази година делото ще влезе в съдебна фаза, но и до момента това не се е случило, се казва в изпратеното от Тонкева протестно писмо.
Именно за това дъщерята на Наско Тонкев иска от главния прокурор проверка и проконтролиране на случая от най-високо ниво.
В социалните мрежи се казва още, че жители на Виноградец останали потресени от държанието на Лазар Влайков като общински съветник в ОбС – Септември и неговите постоянни демонстрации на безнаказаност, което станало първопричина за иницииране на подписката.

Коментари