Криминално

Трима са задържани за погрома с кирки в Главиница

Написано от ПЗИНФО

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми А.Д., на 30 г., В.Б., на 42 г., и А.И., на 59 г., за това, че на 26 април 2021 г,. в с. Главиница, обл. Пазарджик, противозаконно повредили чужди движими вещи – три автомобила, използвани от пострадалия С.И., като  с деянието са му причинили щета и вредата за него е значителна – престъпление по чл. 216 ал. 5 пр. 1 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите А.Д. и В.Б. са действали като извършители, а А.И. – като подбудител.

На 26 април 2021 г, около 3 ч., е бил получен сигнал в РУ – Пазарджик за това, че в с. Главиница. обл. Пазарджик, са били повредени три моторни превозни средства – лек автомобила – „Крайслер“, микробус „Ивеко“ и товарен автомобил „Додж Рам“. Установено било, че в предните капаци и  стъкла били забити пет кирки. Колите се използвали от 34-годишен мъж, но са собственост на други три лица.  Те са били паркирани на улица в селото.

След проведени оперативно – издирвателни мероприятия от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ – Пазарджик и действия по разследването, под надзора на Районна прокуратура – Пазарджик, е установено, че тримата обвиняеми са съпричастни към извършеното деяние. Според събраните доказателства, причина за повреждането на автомобилите е конфликт между подбудителя и пострадалия.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Разследването по случая продължава.

Коментари