Любопитно Общество

Трима лекари от Хигия с награди от Меdical Awards

Написано от ПЗИНФО

Най-добрите практики на лекари, болници, клиники и медицински екипи бяха отличени в деветото издание на Балканските Медицинските награди 2024. Престижната церемония, на която бяха присъдени наградите на д-р Иван Кузев, д-р Георги Пейчинов и д-р Пламен Станев се състоя късно снощи снощи, в хотел „Hyatt regency“ в София.

Златните статуетки и грамоти им бяха връчени от д-р Николай Болтаджиев, председател на ЦЗПЗ.

Д-р Иван Кузев, началник структура по Инвазивна кардиология в МБАЛ „Хигия“ грабна наградата „Професионализъм в медицината“.

Д-р Георги Пейчинов – началник на Урологично отделение спечели приза за „Медицински иновациии“, а д-р Пламен Станев, началник на Акушеро-гинекологично отделение завоюва в оспорвана конкуренция отличието в категория „Клинично сътрудничество и работа в екип“.

Д-р Иван Кузев е ръководител на структурата по Инвазивна кардиология в МБАЛ „Хигия“ – Пазарджик. Участвал е в диагностиката на над 10 000 пациенти, 2000 от които са били с остър инфаркт на миокарда. Благодарение на модерното интервенционално лечение и професионализма на екипите, смъртността е рязко снижена. Д-р Иван Кузев има три медицински специалности – вътрешни болести, кардиология и инвазивна кардиология. Ръководител е на екип от 36 човека и твърди, че всяка успешна процедура е резултат от професионализъм, добра екипна работа, подкрепа от ръководството, доверието и връзката между лекар и пациент.

Д-р Георги Пейчинов – уролог-хирург, с качества на работохолик. От изключително добрите лекари, които въпреки, че са извън университетските структури винаги се опитва да е в новостите на тази сериозна специалност – урологията. За първи път, в Пазарджишка област въвежда лазерната терапия за лечение на бъбречно – каменна болест и само три години по-късно започва активно да развива възможностите на Shockwave терапията за лечение на една от най-критичните диагнози – хроничен простатит и еректилна дисфункция.

Д-р Пейчинов е горд баща на 4 деца и въпреки, че е опора на такова голямо семейство, извършва над 1200 операции годишно, с което се превръща в един от най-предпочитаните и надеждни професионалисти в областта на урологията.

Д-р Пламен Станев е типичният представител на големите OLD SCHOOL лекари, с изключителна практика и в миналото, дори като военен лекар. Без излишна парадност се справя с всички видове клинични диагнози в областта на акушерството и гинекологията, като през годините овладява не само най-модерните практики в диагностиката на акушеро-гинекологичните проблеми, но и в оперативните техники. За своя близо 37-годишен стаж, е държал в ръцете си над 3500 нови живота. И в същото време е един от най-уважаваните и обичани ръководители на екип, с многобройни контакти на сътрудничество и взаимодействие не само в България, но и в страни от Западна Европа – Франция, Германия.

Коментари