Общество

Третокласници са „Клас на месеца“

Написано от ПЗИНФО
Секретарят на МКБППМН-Пазарджик Бисерка Трайкова връчи плакет и грамота за „Клас на месеца“  на 3″б“ клас в НУ“Васил Друмев“ в Пазарджик. На учениците преподават класния ръководител Катя Божилова и Татяна Братанова.
Третокласниците са отличени сред всички кандидатури за това, че са реализирани поредица от инициативи:
–  Участие на всички деца от паралелката в конкурса „Баба Марта бързала“, организиран от ОДК-Пазарджик, ръчно изработени мартенички
–  Инициатива „ Посей добро дари усмивка“. „Звездиците“ от 3 „б“ клас изпратиха цялата си обич и благодарност към хората с бели престилки, към онези, които помагат да се роди новия живот и се грижат за здравето на най-малките. Екипите на акушеро-гинекологичното и детското отделение към МБАЛ „Хигия“-Пазарджик бяха зарадвани от учениците с ръчно изработени мартеници.
– Училищен флашмоб с участието на всички ученици от училището, реализиран по идея на учениците и учителите от 3 „б“ клас.
– Училищно масово изпълнение от 240 ученици на песента „Боят настана“ в двора на училището, по случай Националния празник на България-3 март. Идеята и реализирането на инициативата е на учениците и преподавателите в 3 „б“ клас.
– Участие на ученици от класа в градските чествания по случай Освобождението на България
– Конкурс за най-добра прическа по случай 8 март. Всички момичета се включиха с огромен ентусиазъм и сръчност, като показаха завидни умения при оформянето на прически на своите съученички и преподавателки.
– Празникът на мама- 8 март, специални поздравителни ръчно изработени картички от всички ученици до техните майки.
– Уникален проект – Модно ревю с отпадъчни материали, като част от реализиране на поредица от инициативи за опазване на природата. Децата изработиха сами своите дрехи, с които дефилираха на класно модно ревю. В ревюто активно участие взеха и преподавателите.
– Час по полово възпитание, иницииран от учениците и реализиран с помощта на училищния психолог.
– Реализиране на множество проекти по предметите „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“- теми: „ Опазване на защитените растителни и животински видове“, „Хайдушкото движение“, „Хановате от Първото българско царство“.
– Първа пролет-посрещнахме пролетта в парк „Острова“ и посещение на прожекция на филм. След това имаше почерпка за всички.
– Масово участие на учениците от класа в национални и регионални математически състезания – от 27 ученици, 20 участниците в престижния математически конрукс „Европейско кенгуру 2022“.
– Японска вишна, заседена в двора на училището по инициатива на родител на ученичката София Христова от 3 „б“ клас с пожелание за здраве и спокойни, споделени дни за всички, свързани с училището.
– Бронзов медал от Държавното първенство по фехтовка за ученика от 3 „б“ клас Симеон Серев, представител на клуб „Олимпиец“.
– Участие на ученици от класа в изяви през месеца на танцов състав „Чудесия“, участие в конкурси по народно пеене и модерен балет.
– Ежемесечно масово участие в извънучилищни проекти по „Религия“ и Руски език.
Спечелените колективни награди от конкурси и състезания са:
Диплом на класа за участие в конкурса на ОДК „Баба Марта бързала“, благодарствен адрес за класа от МБАЛ „Хигия“-Пазарджик, училищна грамота за инициативите на класа за 1. и 3. Март.
Децата от 3 „б“ споделят, че всички изброени инициативи и дейности сплотяват, дават радости и прекрасни моменти!
Те заявяват още: „Нашето училище ни учи не само да имаме отлични знания, но и да бъдем добри!“
Конкурсът се обявява всеки месец от Община Пазарджик и в него участват училища от цялата община, като идеята е децата и техните преподаватели да представят какви са добрите неща, дела, дейности, инициативи, които са реализирали за съответния месец.

Коментари