Избори

Трендафил Величков: Искаме Пазарджик на младите

Кандидатът за кмет на Пазарджик АБВ Трендафил Величков представи предизборната си платформа. Величков подчерта, че на първо място в нея е поставена "грижата за младите хора". В нея са заложени намаляване на местните данъци, разширяване на индустриална зона „Родопи”, общинска инвестиционна програма за млади предприемачи, създаване на филиал на медицински университет за кадри в рехабилитацията и спешната помощ, изработване на цялостна стратегия за привличане на туристи.
Трендафил Величков представи и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства в община Пазарджик. Листата на партията е от 21 души, в четири населени места издига собствени кандидатури за кметове, а в още осем – подкрепя общи кандидати с левицата. Величко изтъкна фактът, че това е една от най-младите листи със средна възраст около 40 години. Той допълни, че в листата един до друг стоят шофьор и ядрен физик.

Мотото на кампанията на АБВ е "Пазарджик на младите", допълни Величков и призова хората да гласуват с "номер пет" в бюлетината.
Самият Величков бе подкрепен и представен от заместник-председателят на АБВ и председател на националния предизборен щаб на партията Румен Петков. Пред пазарджишките медии той заяви, че АБВ издига Трендафил Величков за кмет на Пазарджик със съзнанието, че тук на първо място става дума за отговорност. Според Петков той познава задълбочено проблемите на Пазарджик и общината и може да предложи ефективни решения. Румен Петков посочи още, че Величков предлага публичност в управлението на общината и механизми за привличане на гражданите в контрола върху формирането на общинския бюджет и изразходване на средствата от него. Трендафил Величков вече е спечелил битката на територията на морала и ние сме убедени, че може да спечели и битката за доброто управление, заяви Румен Петков. По думите му "не е нормално при потенциала, който Пазарджик има, градът да върви надолу като население и инвестиции". 
Петков поздрави Величков за реакцията му като областен управител по време на бедствените ситуации в пазарджишко през март и ги определи "като най-адекватно предприетите мерки в страната".
 

Коментари