Избори

Трендафил Величков: Ако решиш да продадеш гласа си, продаваш бъдещето си, при това, евтино

И като пазарджиклия, и като областен управител, имах възможността да видя, че Пазарджик е добре напудрен град, но лошо управляван. Това коментира в ефира на Канал 3 Трендафил Величков, кандидат на ПП АБВ за кмет на Пазарджик. Той посочи, че от осем години общината има едно и също управление, което е достигнало предела си и не може да предложи нищо повече на своите граждани. „Досегашният кмет на Пазарджик прави паркове и градини, не е лошо, но не е достатъчно“. Големият проблем е с младите хора в общината, които не намират причини да останат да живеят там, обясни Величков. А нещото, което може да задържи младите в Пазарджик, е елементарно – работа, перспектива, образование – все параметри, които липсват, а липсата им се задълбочава през последните осем години. „Ще върна Пазарджик на младите. Това е моята мисия като градоначалник“, заяви Величков.
Трендафил Величков каза още, че в Пазарджик няма нито един инвеститор за последните осем години и това е първото нещо, което планира да промени, тъй като добрата икономическа среда е първият и основен фактор, който да развива дадена община. „Работата – и тук е мястото и на общината, и на държавата – която свършихме е насочена към това да има проект за индустриална зона Родопи-Пазарджик – нещо, което трябва да се случи в Пазарджик задължително, за да има от къде да дойдат тези инвеститори.
В контекста на грижата за младите хора, Трендафил Величков каза, че фокусът му също е върху проект за създаване на средно професионално училище, което да готви кадри за бизнеса. Сред плановете, които се отнасят до образованието, е и този за отваряне на Медицински колеж в Пазарджик. И за двата проекта той ще търси съдействието на образователния и социалния мининстри.
В заключение Трендафил Величков се обърна към българите – да отидат до урните на 25 октомври, да не продават гласа си и да бъдат истински граждани. 

Коментари