Спорт

„Тонус-спорт“ разби конкуренцията в Пловдив

Пазарджик, Пловдив СК „Тонус-спорт“ стана комплексен победител в организирания от Българска национална карате организация традиционен детски турнир за Купа „Шотокан карате до Пловдив“.

 

Състезанието е за деца до 13 години и се провежда само в дисциплина „Ката“. Ръководството на пазарджишкия клуб уточни, че в спора са участвали клубове от София, Пловдив и Пазарджик. „Тонус-спорт“ е представен от 20 състезатели, които са завоювали 11 медала – 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови, с което триумфира в турнира. Ето и победителите:

При най малките/6-7 годишните/ в категория А: златен медал за Асен Присадов, сребърен за  Христиан Спасов и бронзов за Виктор Минеков.

2-ра група /8-9 годишни/в категория А: златен медал за Емил Калоянов, сребърен за Мартин Илиев и бронзов за  Стилян Гагов.

3-та група /10-11 годишни/ в категория А: златен медал за Йордан  Георгиев

В същата група, категория Б: златен медал за Радост Гогова, бронзови за Кристиан Швайнбегер и Анелия  Цветкова .

4-та група /12-13 годишни/, категория Б: златен медал за Кръстьо Барабаров.

Ръководството на клуба  благодари на всички, взели участие в това състезание, като изказва задоволството си  от усилията на тези, които, въпреки сърцатата си игра, не са стигнали до медалите.

От 01 до 04 април, състезателите от СК „Тонус-спорт“ Кристиан Швайнбегер и  Кръстьо Барабаров, заедно с личния си треньор сенсей Асен Василев, ще отпътуват за Германия, град Дармщат, където ще вземат участие в европейската купа по карате Шотокан на SKDUN /Шотокан Карате на Обединените Нации/. По предварителна информация от ръководството на БФШК/Българска Федерация Шотокан Карате До/ заявки за участие има до момента от 24 държави. Състезателите ще участват в дисциплините „Ката“ и „Кумите“.

Коментари