Спорт

Тонус-спорт приключи състезателната година с поредни медали и семинар с майстор от 9-ти дан

Пазарджик, София Два сребърни медала спечелиха състезатели на СК „Тонус-спорт” след семинар със 72-годишният японски майстор сенсей Като – 9-ти дан, главен инструктор на инструкторите на IJKA/интернационална японска карате асоциация/. Семинарът е проведен във волейболната зала на ЦСКА в столицата. Участие в него са взели 150 трениращи карате-до Шотокан от страната и чужбина.

 

В него и в провелото се международно състезание са се включили 150 трениращи този стил карате от страната и чужбина – Русия, Кипър, Дания, Германия, Македония, Италия и Сърбия. Четирима представителите на СК „Тонус-спорт” Пазарджик са обогатили знанието си в карате-до Шотокан в рамките на семинара на Сенсей Като. В 12-я Международен Шотокан турнир „Шисейкан” са се включили трима пазарджишки състезатели. При 10-годишните, в дисциплината „Ката”, Гюнтер Швайнбергер е втори. Второ място печели и Йордан Благоев Георгиев в дисциплината „Кумите”.

С това последно за годината състезание, СК „Тонус-спорт” може да се похвали със спечелени 40 медала от световни и национални първенства, международни турнири и национални купи. 11 от отличията са златни, 13 сребърни и 16 бронзови. Картотекираните каратеки са 35.

Треньорското ръководство вече гледа към 2016 г. и Световното първенство и Световната купа по SKDUN карате-до Шотокан, които ще се проведат в България.

Коментари