Избори

Томислав Дончев: Изборите са състезание и ние играем за победа

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Вицепремиерът Томислав Дончев се запозна с проекта за ремонт на градския стадион, за който държавата отпусна 800 хил лв. Той бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов и кандидатът за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов. Томислав Дончев разгледа завода за производство на кормилни кутии “Костал“ и се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ. „Изборите са състезание и ние играем за победа.Това което ни отличава от другите, е че играем чисто и използваме политически средства, срещаме се с хората и обясняваме за какво се борим. Там където има силни структури има и добри резултати“, каза Дончев. Той бе категоричен ,че без някой истински да се е състезавал, без да е срещнал 600 -700 човека и без да е изслушал болката на всеки обикновен гражданин, няма как да спечелим.

„Това не става само със стоене пред компютъра, с четене на политически анализи, с даване на интервюта, а става само с личен контакт. Ние имаме нужда от обясняване и убеждаване. Местните избори са най-важните. 70 % от всичко, което хората се нуждаят минава през местната власт. Ние самите като партия се утвърдихме през местната власт“, добави Томислав Дончев. По думите му точно градове като Пазарджик, с потенциалът който имат, би следвало да очакват много повече. От тук нататък задачите на местната управа трябва да бъдат съвсем различни.

От тук нататък на ГЕРБ трябват кметове, зам. кметове и общински съветници, които да разсъждават с визия и стратегия за развитие на населеното място. Според Дончев те трябва да си зададат въпроса: Кои са нужните едно или две неща, които могат да отключат потенциала? И трябва да имат ясен профил в каква посока ще се развива тяхното населено място. Отговорът не може да го даде правителството. Това трябва да го направят хора смели и визионисти. „Остават още една седмица от местните избори и вие трябва да отговорите на един въпрос дори и да не ви го задават. А той е: Защо аз съм най-добрият и най-подготвеният за общинския съвет? Отговорът на този въпрос минава през сърцето и това е моята рецепта за победа“ , каза в заключение Томислав Дончев.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари