Институции Любопитно Общество

Тодор Попов: Ще направим всичко възможно за 1-ви юни децата на Пазарджик да ползват и малкия басейн до „Балона“

Написано от ПЗИНФО

„Ние сме последователни в нашите политики и това, което сме казали, се стремим да го изпълняваме“, така кметът на Пазарджик коментира започналите строително-ремонтни работи на терена на т.нар. „Малък басейн“, намиращ се до вече реновираното плувно съоръжение, по-известно като „Балона“.

Тодор Попов увери, че ще бъде направено всичко възможно тази година за 1 юни – Деня на детето, децата на Пазарджик да могат да го ползва.

„Всъщност, то няма да е никак малко, защото басейнът ще бъде с размери 23 на 23 метра, разделен с различни дълбочини. В единия край ще е около 80 сантиметра, за да могат най-малките да се учат да плуват, а в другия ще бъде около 1,20 м. – за вече можещите“, поясни Попов и добави:

„Ще направим необходимото, освен всичко друго, освен басейна, да изградим трибуни, които ще позволят на родителите да наблюдават децата си. С оглед на възможностите, ми се иска да наредим соларни батерии, за да може да си помогнем за отоплението и въобще на разходите.

В тази част, в която запазихме по-големите дървета, е предвидена детска площадка, а до нея и навес с пейки за родителите, ако искат да са на сянка. Идеята ми за долната част на терена е да направим още две неща, които също сме обещали – площадка за обща физическа подготовка и едно малко тренировъчно стрелбище от 15 м., което да ползват нашите петобойци. Знаете, в този спорт имаме традиции и смятам, че ще им бъде много полезно. Но това ще го консултираме и с тях – как трябва да бъде разположено, къде ще бъде най-удобно с оглед на терена.“

„След няколко месеца тук ще стане едно уникално място, част от цялостния комплекс, ведно с големия басейн , с което ние заслужено ще се гордеем“, уверен е кметът на Пазарджик.

Коментари