Институции

Тодор Попов: Щастлив съм, че Пазарджик непрекъснато е надграждал през годините и показва модел на управление, който служи за пример/Видео/

Написано от ПЗИНФО

Изключително съм щастлив, че с решение на Министерски съвет Денят на българската община и местното самоуправление вече е официален празник. През годините, благодарение на усиления труд на всички в местната администрация сме показали, че заслужаваме да имаме този официален празник”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в приветственото си слово на празничното заседание на ОбС по повод 12 октомври – Ден на българската община.

Изключително горд съм, че ние, българските общини, показахме за пореден път, че българската община е най-здравото, най-близко до хората звено на управление, което решава ежедневно техните проблеми. И което е по-важно – в дни като тези на странно политическо противопоставяне ние показахме, че независимо от нашата политическа ангажираност и независимо от нашите симпатии и политически убеждения сме отговорни и създаваме това чувство на общност, на спокойствие и сигурност, което хората очакват от нас. В последните години след промените българските общини показахме, че на практика поддържат публичните услуги на едно изключително добро ниво. Затова благодаря на всички, толкова години сме заедно с колегите от ОбС, с кметове на села, независимо от коя политическа сила сме, ние показахме, че по отношение на нашата община сме единни. Аз съм горд, че показваме стил, показваме ниво, не се забиваме в лични отношения, защото хората очакват да разрешаваме техните проблеми и ние полагаме усилия за това и то е видно – Пазарджик се развива благодарение на усилията на всеки един от нас. Нашата община е сочена като община новатор, в която хората имат житейска перспектива, социална перспектива, имат този тип спокойствие и качествени публични услуги, които ги има в много малко други български общини. Щастлив съм, че показваме модел, който може да служи за пример. И Пазарджик през последните 30 години е бил винаги такъв модел независимо кой кмет е управлявал и какви са били общинските съвети. Пазарджик трайно и устойчиво е надграждал в годините и това е нашето голямо предимство. Затова да си пожелаем да сме здрави, защото времето е такова, да сме отговорни, каквито сме били досега и да гледаме напред и нагоре, защото само така ще постигаме високите и амбициозни цели, които сме си поставили във всичко”. С тези думи кметът поздрави всички присъстващи на тържественото заседание на ОбС–Пазарджик по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

Коментари