Спорт

Тодор Попов: Хебър се нуждае от човек с експертиза, какъвто е Любослав Пенев

Написано от ПЗИНФО

Любослав Пенев остава старши треньор на ФК Хебър 1918 (Пазарджик). Новината бе съобщена на пресконференция на стадион „Георги Бенковски“ дадена от кмета на Пазарджик  Тодор Попов, Елизар Спасов, председател на Управителния съвет на футболния отбор и самият Пенев.

Кметът Тодор Попов изтъкна, че Хебър се нуждае от човек с експертиза, със самочувствие и визия за футбол, какъвто е Любослав Пенев.

„Той е добре дошъл тук, докато самият той има желание, добави Попов. Искаме отборът ни да играе добър футбол с млади и предимно български футболисти“, подчерта кметът на Пазарджик.  И допълни, че благодари на него и на целия щаб, че постигнаха целта – Хебър да остане в efbet Лига, защото отборът и феновете го заслужават.

„Ще продължим нашата политика за подпомагане на футболния отбор и не само, защото това е важно за нас и за града ни!“, каза още Попов.
Според футболният президент Елизар Спасов оставането на Пенев на поста е въпрос, който се е решил за „броени минути“.

„Целите ни си остават високи, трябва да надграждаме и следващата година трябва да отидем минимум едно ниво нагоре“, пък каза Любослав Пенев.

Той обяви, че предстоят преговори с футболисти за евентуални трансфери в отбора. На този етап остават играчите, които имат действащи договори, а с тези, на които са изтекли, предстои евентулално предоговаряне.

„Ще направим и нова селекция, но в никакъв случай това няма да стане лесно и бързо“, добави Пенев.

Старши треньорът на Хебър посочи, че е изненадан от краткия срок до началото на новия шампионат. По думите му всички стадиони имат осветление и не би било проблем първенството да започне малко по-късно. Проблем заради кратката пауза е от малко повече от месец, че футболистите и треньорите ще имат много малко време за почивка и възстановяване, както и за селекция.

Пенев обяви, че вече има набелязани футболисти, които да бъдат привлечени в отбора, но отказа да посочи конкретни имена. Подготовката на състезателите започва още през следващата седмица в Пазарджик, след което ще продължи с лагер в Банско.

 

 

Коментари