Институции Общество

Тодор Попов: С ремонта на пътя Пазарджик – Пещера продължаваме последователната политика да рехабилитираме пътни участъци, включително и в града

Написано от ПЗИНФО

Ремонтните дейности на пътя Пазарджик-Пещера стартират от следващата седмица.“, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Ремонтът на целия пътен участък – Пазарджик-Пещера-Батак беше разделен на два рехабилитационни цикъла, като от 23 май ще започне първият цикъл, а именно участъкът от Пазарджик до Пещера.

Ремонтните дейности ще започнат от кръговото движение при новата автогара на Пазарджик, по ул. „Царица Йоанна“, към разклона за Пещера, след това през Главиница и от там до Пещера. Този ремонт ще бъде осъществен на два етапа, като в участъка от разклона за Алеко Константиново и Капитан Димитриево пътят ще бъде затворен изцяло до Радилово. Движението от Пещера ще е с обходен маршрут през Капитан Димитриево, а за хората, които продължават надолу ще е през Исперихово. Отсечката от кръговото движение в Пазарджик до разклона за Капитан Димитриево ще бъде работена без да се затваря изцяло пътният участък, като следващата седмица ремонтите ще стартират именно от там – от ул. „Царица Йоанна“. Слава Богу, тази улица, както и пътят през Главиница, са достатъчно широки, така че ще се работи първо едното, после другото платно. Ще се премахнат бордюрите, асфалтът ще се фрезова, след това пътят ще се изравни и асфалтира. Всичко това ще отнеме около 3 месеца до 3 месеца и половина. Ще бъде разчистена и растителността край пътя и канавките. Надявам се до края на лятото този участък да бъде готов. Но за ремонта на пътя Пещера-Батак ще има яснота на по-късен етап.“, уточни Тодор Попов.

Благодаря на Министерство на регионалното развитие за подкрепата, на нашите партньори, в частност на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на местния клон на Пътно управление – Пазарджик в лицето на инж. Мая Шимбова за това, че те оказаха пълно съдействие за този ремонт и се надявам той да приключи в обещания срок. Ще помоля и нашите съграждани за разбиране за неудобствата, които ще търпим по време на ремонтните дейности, но пък след това ще имаме нов и хубав път, а това ще е полезно за всички. Може да се гордеем, че стъпка по стъпка продължаваме нашите съвместни усилия и последователната ни политика да рехабилитираме пътни участъци, включително и в града, за да може след година или година и половина вече да сме обновили всички основни пътни артерии в града и да насочим усилията си към второстепенните улици и тротоарните площи, което остава наш ангажимент за в бъдеще“, каза още кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Коментари