Избори Политика

Тодор Попов с първи коментар след балотажа

Написано от ПЗИНФО

Резултатите са такива, каквито са и всички ние трябва да ги приемем. Благодаря на всички, които излезнаха да гласуват, защото да се гласува е важно и разбира се да благодаря на всички, които ни подкрепиха, защото подкрепата за нас не е малка, не зависимо, че загубихме състезанието за общината, тъй като ние имаме най-много съветници, имаме най-много кметове, мисля, че 28. Но хората категорично казаха стига толкова за Пазарджик. Ние трябва да го уважаваме този вот“, така Тодор Попов започна своя следизборен брифинг, на който коментира загубата си.

Приемаме го и искам да честитя на новия избран кмет на Пазарджик. Да му е честито на г-н Куленски“, каза още Попов. Най-дългогодишният кмет на Пазарджик сподели, че управлението е сложен процес, който изисква много качества и екип, изисква визия и лидерство. „За това силно се надявам той да притежава всички тези качества и да надгради всичко това, което сме постигнали през тези години за нашата община. А то не е никак малко“, каза Попов.

В новата ситуация Попов се надява общината да върви напред, защото, според него, би било жалко, ако всичко това, което той и екипът му са направили, благодарение на усилията на всички хора в този град, бъде разсипано.

Тези дни ще реша как да постъпя, дали да остана като общински съветник, защото с опита и експертизата, която имам, считам, че мога да бъде полезен. Каквото и да си говорим аз съм човекът с най-много опит и с най-голям поглед върху нещата и върху това как трябва да работи и функционира една общност“, сподели пред медиите Попов.

И заяви, че за него в личен план страницата му в публичното управление в Пазарджик се затваря.

Тодор Попов поздрави всички кметове на населени места, всички общински съветници и посочи, че Общинският съвет е пъстричък и големи усилия ще коства на новоизбрания кмет да направи мнозинство, което да е работещо. „Повярвайте ми, трудно може да се работи, без да имаш подкрепата на общинския съвет и кметовете на населените места“, сподели опита си бившият кмет.

Тук Тодор Попов, Иван Петров, Стоян Иванов, нямат никакво значение. Има значение нашият си град, в крайна сметка. Ние ще останем тук да живеем, поне такива са моите планове следващите години. 20 години от живота ни минаха на мен и моя екип т този град, това ни е половината съзнателен живот, скъпи приятели, не е малко. Нито има от какво да се срамуваме, нито от какво да се страхуваме. Силно се надявам да не попаднем пак в ситуацията от следващия понеделник Тодор Попов пак да е виновен за всичко“, каза още ексградоначалникът.

Песимистична прогноза за футболният и волейболният проект направи Попов.

Човек трябва да знае да губи с достойнство. Историята ще дава оценка на моите мандати. Пожелавам им да ни надминат“ каза в заключение Тодор Попов.

Той е в политиката от 24 години на местно ниво, 4 години бе общински съветник, след това председател на Общинския съвет и от 2007 година е кмет на община Пазарджик.

 

Коментари