Институции Общество

Тодор Попов: С програмата „Цветни стъпки“ акцентираме на приоритет „Образование“

Написано от ПЗИНФО

Стартът на новата програма „Цветни стъпки“ обсъди кметът на Пазарджик Тодор Попов с директорите на детските градини в Пазарджик. Акцент на програмата ще бъде обновяване на тротоарите и на дървесните видове край детските заведения. „Искам с Ваша помощ да направим подготовка, оглед и преценка и напролет да започнем дейностите по ремонт на тротоарите и засаждане на нови дървета, където е необходимо. Изцяло на Вас оставям избора на цветовете, визията, включително вида на дърветата, без плодни, разбира се. Желанието ми е около детските градини да стане пъстро и шарено. И това да го направим заедно с родителите, като ги включим в инициативата”. С тези думи кметът Попов се обърна към директорите на детските учебни заведения в Пазарджик.

„Следващите две години на моето внимание ще стоят културата и образованието – те стават приоритет №1. Няма да занемарим, разбира се, и нашите грижи за тротоари и пътища, но по отношение на спортната инфраструктура всичко необходимо вече ще е направено. Искам да стимулираме децата, започваме да работим по промяна на наредбата и ще освобождаваме семейства от местни данъци и такси – тези, чиито деца пеят, танцуват, участват в ансамбли, оркестри и хорове. Знаете такава инициатива имаше за семействата със спортуващи деца. Едната година – за едните, другата година – за другите, стъпка по стъпка, ние си имаме хоризонт! Но сега искам акцентът да е това, което правят децата и детските градини”, каза още Тодор Попов.

Той посъветва директорите да обсъдят с екипите си интересни визии за тротоарите край детските градини, да изберат видове дървета, които да бъдат засадени в дворовете край оградите и вътрешните пространства, както и активно да участват в изготвянето на плана за новата инициатива по отношение на пространството около детските градини. „Надявам се, че с това партньорство ще създадем една по-добра физическа среда за децата, която да ги научи да бъдат добри и трудолюбиви хора.“, завърши Тодор Попов.

Коментари