Институции

Тодор Попов: С нов програмен продукт на пазарджишка фирма ще бъдат заснети територии в града за актуализиране на Общия устройствен план

Написано от ПЗИНФО

Пред експертите на Община Пазарджик беше представен нов програмен продукт от местната фирма „Зенит Гео“ ЕООД, за създаване на кадастрални карти, които да послужат за промяна на регулационните планове.

Този софтуер ще облекчи работата ни в няколко аспекта – имаме доста територии в града, особено в квартал „Изток“, които не са заснети, а е важно от гледна точка на легализирането и узаконяването на тези територии и предоставяне на условия за законово строителство там. Разбира се, това ще доведе до постъпления в общинския бюджет, защото всички имаме интерес – и ползващите тези територии, и ние като администрация. От друга страна ще помогне и на звеното „Синя зона“, както и на други дейности, свързани със заснемането на територии“, заяви кметът Тодор Попов. На срещата присъстваха и представители на компанията, разработила продукта.

С вас имаме дългогодишно партньорство и приятелство и очакваме добра оферта. Община Пазарджик държи да работи с местни фирми и в наше лице ще имате партньор!“. С тези думи кметът се обърна към специалистите на компанията.

Предстои с главния архитект на общината Кръстьо Танков да бъдат уточнени териториите, с които ще стартира заснемането.

Коментари