Институции

Тодор Попов: Със средствата от новогодишната заря ще финансираме изграждането на люлка за деца с увреждания

Написано от ПЗИНФО

С икономисаните средства от новогодишната заря, която по инициатива на гражданите, не се състоя в шумния си вид, а беше реализирана като светлинно шоу, ще бъде изградена площадка за деца с физически увреждания.

Идеята е на Руми Георгиева и нейната майка – Радка Станева.

Двете направиха предложението си, след като кметът Тодор Попов обяви, че със спестените от зарята средства ще бъде подкрепена гражданска инициатива.

Днес той лично изказа благодарността си и уважението си към двете жени, които не за пръв път участват в обществени инициативи.

„Искам да Ви благодаря, защото вие сте едни смели момичета и самите извървяхте дълъг път.  Свалям ти шапка за това, че толкова години ти беше неотклонно, вярваше, бореше се Руми днес да е такава каквато е.“ – с тези думи кметът се обърна към майката на Руми – Радка Станева и към Руми: „А ти самата претърпя толкова много операции, само ти си знаеш през какво премина. Вие заслужавате уважение. Затова съм Ви поканил, за да изкажа уважението си към вас като хора. Хубавото е, че продължавате да подкрепяте общи каузи, те са важни. А аз винаги съм откликвал, когато съм могъл и сме правели нещата заедно, а това е важно и полезно. Новата Ви идея също е добра и позитивна и ще я реализираме заедно. Радвам се, че с нея стартираме годината. И си пожелавам такава да е  цялата година – добра и позитивна като Вас самите“.

Това заяви кметът на Пазарджик и уточни,

че ще бъде възложено изготвянето на план-сметка,

както и специалисти да се произнесат по въпроса къде е най-подходящо да бъде поставена люлката за деца с инвалидни колички. За да бъде „играта взаимна и споделена“, както пише в писмото си до Община Пазарджик, Руми.

Коментари