Институции Общество

Тодор Попов: Стартираме реконструкция и на училището в с. Юнаците

Написано от ПЗИНФО

Последователни сме да направим физическата среда модерна, уютна и красива, не само в града, но и в населените места.“

Много съм щастлив днес, в присъствието на кмета и директора на училището, да стартираме тази отдавна чакана от жителите на селото, и най-вече от децата и работещите тук, реконструкция. Така кметът на Пазарджик даде старт на изпълнението на проекта по обществена поръчка с предмет: „II етап от „Реконструкция, основен ремонт на Корпус 1 и 2, пристройка за санитарни възли“ за ОУ „Христо Ботев“, с. Юнаците“

Той поясни, че тя ще възлиза на близо 800 хил. лв. без ДДС и ще включва пълна реконструкция на Първи и Втори корпус – претърсване на покрив, нова топлоизолация на сградата, обновяване на коридорите, стаите, стълбищата, подмяна на осветление.

Ще бъде обособено помещение за раздаване на храна в Корпус 1, изградена рампа за достъп на хора с увреждания – към входа на Корпус 2, както и двуетажна пристройка за санитарни възли.

„Виждате, че сме последователни – онзи ден бяхме в Главиница на първа копка на нова детска градина, днес сме в Юнаците, за да направим необходимото физическата среда, в която растат и учат нашите деца, да бъде модерна, уютна и красива, не само в града, но и в населените места на общината ни.

Тук е моментът да благодаря на кмета Стоян Кузев, който е много активен и има основна заслуга за реализирането на този проект. Благодарение и на неговите усилия намерихме разбиране от Министерството на образованието, на които също благодарим за оказаната помощ. Тези пари са целеви от МОН за ремонтирането на тази сграда.

Разбира се, искам да благодаря и на екипа на училището, който показа много добри резултати. Нашето желание, а най-вероятно ще има и възможност още през тази година да направим още една интервенция, свързана вече с двора на училището. Г-н Кузев е подготвил и проект за изграждане на две игрища – футболно, волейболно, а също така и фитнес на открито. Идеята ни е училището в Юнаците да стане средищно. Но това ще зависи и от ситуацията – от това как ще се развиват демографските процеси, а и от новите планове на управление на образователния процес. Знаем, че този процес е сложен, но оправяйки материалната база, това е най-добрата рецепта това училище да бъде устойчиво във времето,“ поясни Тодор Попов.

Срокът за изпълнение на договора е не повече от 150 календарни дни, а изпълнител е ЕТ „АС-СТРОЙ – Янко Славчев“.

Коментари