Институции Общество Спорт

Тодор Попов: Спортната зала в Зоната на здравето ще е поредното спортно бижу на Пазарджик

Въпреки поскъпването на всички строителни материали, няма да бъдат заплатени допълнително средства.

Пазарджик Кметът на Пазарджик Тодор Попов заедно с експерти от Общината и представители на фирмата изпълнител направиха оглед на строителните работи на спортната зала в Зоната на здравето.„Тук сме, за да проследим как вървят строително-монтажните дейности по нашето ново бижу, нашата нова спорта зала, която след двама месеца трябва да е готова. Доволен съм от това, което виждам, защото най-тежката част от изпълнението мина – изграждането на основите, изливането на бетона и колоните, с поставянето на всички тези метални съоръжения и сега започва по-лесното – с доставените вече панели,  изграждане на стените и облицовката и да се поставят фермите за покрива. Обнадежден съм от това, което виждам“, каза Тодор Попов след приключване на огледа на строителните работи.

„Тази спортна зала ще бъде основният щрих, който ще направим в целия рисунък на нашия спортен комплекс, защото тя ще бъде комплексна зала със специално покритие, в която ще може да се практикува волейбол, баскетбол, хандбал и всякакви други колективни спортове. Предвидени са съблекални, трибуни в двете по-тесни части на залата. Ще има два различни входа. На втория етаж ще оборудваме зала за обучение. Долу ще има фитнес със сауна за релакс и възстановяване. Ще има също лекарски кабинет, зала за почивка, офиси на треньорите – всичко, което е необходимо за една модерна многофункционална зала“, подчерта Тодор Попов.

Пред залата е предвидено догодина да бъде изграден още един паркинг с оглед очакванията за повече автомобили там, а през 2023 г е планирана реновация и на Градския плаж, с което ще завърши изграждането на спортния комплекс.

В отговор на журналистически въпрос за сроковете на изпълнение кметът заяви, че е възможно леко забавяне, което се дължи на поскъпналите строителни материали и консумативи и съответно забавените доставки, но подчерта, че ремонтът на спортната зала ще бъде изпълнен в договорената сума.

„Няма да се дават допълнително средства. Надявам се до края на януари цялостната реновация на спортната зала да е завършена, за да можем да се поздравим с нашата нова спортна зала, която ние заслужаваме с оглед на успехите, които имаме. Всички виждат какво направихме за 4-5 години в спорта и ни дават за пример. Фаворити сме във волейбола, играем в Шампионска лига – с отбор, който до преди три години играеше в Б група на волейбола! Така че всичко това е атестат за нас като пазарджиклии – ние сме успешни хора, аз и моят екип сме успешни ръководители и правим успешни проекти. Това е визитната картичка на Пазарджик!“.

Коментари