Институции Общество

Тодор Попов: След по-малко от два месеца пазарджиклии ще могат да преоткрият градинката при „Ескулап“

Написано от ПЗИНФО

От началото на февруари започва обновяването на парка при „Ескулап“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов, като отбеляза, че до сега за тази част от зелените площи в града все не е оставало време, за което дължи извинение на всички, живеещи наоколо.

Считам, че това е територия, която ние трябва значително да подобрим като физическа среда и като възможности хората да се забавляват, спортуват и въобще да прекарват времето си приятно. От следващия месец до 20 март ще направим някои интервенции тук.

Първо, ще оправим цялостната физическа среда – дървета, тревни площи, осветление, ще сложим нови пейки. Ще направим нова детска площадка, до настоящата, която ще бъде по-голяма, по-красива, с пясъчник и ограда. Така че майките, които водят децата си, да са спокойни. Ще обновим фитнесзоната.

За най-малките ще направим нещо много интересно – т. нар. „Къща на Баба Яга“. В София имаше една подобна атракция в Борисовата градина, която всички я знаеха с това име. Но засега няма да издавам нищо повече. Ще бъде доста интересна и съм сигурен, че ще стане едно от любимите места не само за децата, но и за всички, които харесват по-иновативните неща.“ Така Тодор Попов очерта дейностите, които предстоят за реновирането на парка.

Живот и здраве, всичко това ще се случи след по-малко от два месеца и напролет хората, които живеят наоколо, а и всички други ще имат възможността да преоткрият това хубаво място в нашия град и да му се насладят.“, увери кметът на Пазарджик.

Коментари