Институции Политика

Тодор Попов се срещна с посланика на Руската федерация

Пазарджик Кметът на  община Пазарджик  Тодор Попов прие посланика на Руската федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров, съобщава Общинска администрация. На срещата са присъствали и дипломати от Руското посолство в София, представители на българската асоциация Витязи “Хан Аспарух” в Пазарджик и експерти от Общинска администрация.

Popov_poslanik_rysia_sreshta

Обсъдени са въпросите на сътрудничеството между България и Русия в различни аспекти. Тодор Попов е представил община Пазарджик и града, както и развитието на отношенията между градовете-побратими Пазарджик и Ставропол, което има вече 46-годишна история.

Посланик Анатолий Макаров е отбелязал, че е планирал и провежда поредица от срещи из цялата страна, с цел опознаване на страната, запознаване с представителите на местната и държавната власт и гражданите на България.

В разговора присъстващите са се обединили около общото мнение, че има добра основа за развитието на отношенията между България и Русия, но трябва да се обърне основно внимание на възстановяване на търговско-икономическите контакти /доставка на плодове и зеленчуци, вина и друга продукция от леката промишленост от България/ и развитието на туризма.

На раздяла домакинът е подарил на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града.

Коментари