Институции Общество

Тодор Попов: Сдружавайте се – още има шанс!

Пазарджик Националната програма за енергийна ефективност ще продължи и през следващата година, съобщи кметът Тодор Попов. През 2018 година, дори и да продължи, формата все още не е определена. Не е изключено тя да предвижда форма на участие и от страна на собствениците. Попов изрази песимизъм доколко успешна ще е програмата с такава форма. Повече детайли би могла да даде министър Лиляна Павлова, която се очаква да бъде гост при откриването на саниран блок в края на месец октомври.

 

Досега в региона над 80 блока са одобрени за саниране. Около 40 са за приключване. „Сдружавайте се – още има шанс!“, каза кметът. По думите му, това е най-смислената социално ориентирана програма на държавата в последните години.

По отношение заварени подобрения като сменена дограма на сградите, които вече се санират, Попов обясни, че, ако собствениците не желаят, тя няма да се пипа. Той уточни отново и това, че програмата за саниране включва топлоизолация и дограма (разбира се и техническото й обследване), но всичко друго е ангажимент на живеещите. Ако някой е решил да разшири дома си като е бутнал стена, например, това не може да бъде коригирано през програмата.

Коментари