Избори

Тодор Попов: Програма за подкрепа на младите семейства ще стартира в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

От 2025 година в община Пазарджик ще стартира програма за подкрепа на младите семейства. Кандидатът за кмет Тодор Попов съобщи, че в следващата година ще бъде изготвена подробна програма как да стане това. На своята редовна пресконференция в рамките на предизборната кампания Попов съобщи какви са основните акценти, които ще намерят място в тази програма.

Програмата за подкрепа на младите семейства в община Пазарджик ще бъде обвързана с образованието на родителите и броя деца. Финансовата помощ при раждането на дете ще получават родители, които имат най-малко средно образование. Ако единия или двамата родители са с висше образование, паричната подкрепа ще бъде по-голяма. Тя ще се увеличава и с раждането на всяко следващо дете“, поясни Попов.

Той уточни, че при съвкупност от няколко условия като образование и брой деца тази подкрепа може да достигне до 10 000 лв.

Реализирането на тази програма, както и все по-добрите условия за отглеждане на деца в Пазарджик ще са силен мотив за завръщането на много млади двойки в родния град, категоричен е Тодор Попов.

Той представи третия си приоритет заедно с кандидатите за общински съветници от листата на Новото време Георги Коприщенов, Анна Герова, Иво Иванов и Диана Пашова.

Ще продължи и политиката за 30% по-ниски местни данъци за семействата на деца, практикуващи спорт, изкуства и извънкласни дейности.

Нейният обхват вероятно ще бъде увеличен, като облекчение ще получават и семействата с деца до 6 години.

Тодор Попов и Новото време са с номер 69 в бюлетините за кмет на община Пазарджик, общински съветници и кметове на населените места от общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари